Nu är det snart dags att skörda chilifrukter

Det är nu på hösten man ska få lön för all möda man lagt ner på sina plantor. Förhoppningsvis ska de ska ge massor med heta frukter. Många av de chilisorter jag odlar i år tar lång tid på sig att sätta frukter, det kan sedan ta 2 – 8 veckor innan de mognat så man får ha tålamod.

Om man inte har tillgång till värme i sitt växthus eller om man har plantorna utomhus så är det på tiden att man tar in de plantor som man vill att frukter ska mogna eller som man tänkt sig att övervintra plantorna. Här hos mig ligger nu natt temperaturen på runt 6 – 9 grader och det är ingen temperatur som chili gillar utan de ska ha mellan 20 till 25 grader nattetid för att frukterna ska kunna mogna.

Här får du lite mera tips om vad som gäller nu om du ska ta in dina plantor. Klicka Här!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu är det snart dags att skörda chilifrukter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.