Det blev ingen “Fatalii Jigsaw” det blev en No Jigsaw!

Jag har berättat förut här på min sida om ett av mina Fatalii Jigsaw frö som inte blev som alla andra. Det blev en otroligt vacker planta. Som ung hade den lila skimrande blad. Ju äldre plantan blev så avtog den lila färgen och bladen blev mera grön med inslag av lila samt lite ludna bladkanter. Plantan har nu en massa små röda heta frukter och alla grenar är mörkt lila färgade.

Frukterna är små och röda som mogna men som kart är de svart-lilla-bruna för att övergå i grönt och sedan gul-orange och slutligen röd. Chilin har bra hetta och en mycket fruktig smak. Det är troligen en korsning mellan Jigsaw och Rocato men ingen vet säkert. Den får nu heta “No Jigsaw” på grund av att den inte blev vad det skulle bli…

Styrka 8/10 och smak 10/10

Vill du hjälpa till med att hålla denna spännande vid liv sort så ge mig ett meddelande för jag har fröer.

Se Oskar Eriksson film om denna chili.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Det blev ingen “Fatalii Jigsaw” det blev en No Jigsaw!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.