Över 600 besök per dag på min lilla sida. Det firar jag genom att lotta ut chilifrö till besökare!

Inte trodde jag att min lilla sida skulle bli så välbesökt. Jag startade sidan i Augusti 2007 men det var först våren 2012 som den blev mer inriktad på min chiliodling. Alltid kul att dela med sig av sina erfarenheter när det gäller chiliodling samt att kunna blicka tillbaka i tiden. Nu har min sida ett snitt på 600 besök om dagen (i går 664) så att många har blivit intresserade av just odling av chili märks tydligt. Ps. jag räknar inte med sökmotorer.

För att fira detta så lottar jag ut 5 fröer av dessa 3 sorter sorter till de tre personer som genom att kommentera detta inlägg ger mig förslag på vad som ni skulle vilja veta mera om här på min sida och vad ni tycker om sidan i dag. Jag väljer ut de som jag tycker passar bäst här och som inte redan finns.

Dessa 3 sorter är det som du kan få hem i brevlådan.

Trotolino Ambruso yellow (Capsicum annuum) En medel het chili som går bra att torka och göra pulver av. Plantan blir ca 60 cm hög och går bra att odla på balkong eller i ett ljust fönster inomhus.

Chilhuacle Negro (Capsicum annuum) En medel het chili perfekt att göra ett smakrikt chilipulver av. En lite mera ovanlig chili som bara växer i trakterna av Oaxaca i södra Mexico.

7 Pot White (Capsicum cinense) En het chili. Plantan ger rikligt med frukter som sakta mognar från ljusgrönt till vitt. En 7Pot som inte är så vanlig och som jag kommer odla säsongen 2014.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

36 Responses to Över 600 besök per dag på min lilla sida. Det firar jag genom att lotta ut chilifrö till besökare!

 1. Azad says:

  Det skulle vara roligt att kunna se scoville värden på de chili som du har på sidan. Så man vet ungefär hur starka dessa är.

 2. Lina Laurin says:

  Kul och grattis till en välbesökt sida men som man brukar säga: ” Man får vad man förtjänar” Gör man något bra så så märks det 🙂 Mycket bra läsning finns det redan här. Själv är jag en odlare med ständig tidsbrist och är därför ofta utlämnad till färdiga lösningar. Jag hinner sällan testa mig fram och lägga väldigt mycket tid på DIY Dina belysningstest är därför väldigt bra och givande för en som snabbt måste ta reda på vad som funkar och vad som är värt att köpa eller ej. Jag skulle tycka det vore trevligt med motsvarande Standard plantjord test där man kunde få en odlingsjämförelse på plantor som odlas i olika färdiga köpejords sorter 🙂 Kanske ett projekt för kommande vinter 😉

  Annars tack för en trevlig och informativ sida!

 3. Sven Börjesson says:

  Tycker att den är kanon. Eftersom jag är ovetandes nybörjare vilket årets resulat tydligt talar för, så hade jag gärna sett en strukturerad FAQ sida. Inte för lyckade saker, utan för misslyckade odlingar.
  Letar efter orsaker till att mina odlingar inte gick min väg. Fick ex inte ett enda aji omnicolor för att gro, fick ut 2 st poblano av fem plantor osv, undrar fortfarande varför Nagan inte fruktade förrän nu osv.
  Vad missade jag längs vägen.
  Kort en felsökningsguide.
  Tack för alla tips/Sven

 4. Ida Forsberg says:

  Hej! jag kan ärligt säga att jag inte varit runt på din sida så mycket, men det jag sett av den är mycket intressant och kul läsning! Jag gillar folk som verkligen ägnar sin tid åt sina intressen och jag avundas er! Jag skulle också vilja hitta en hobby jag brinner för! Mycket !
  Ha det bra och fortsätt i dina takter med chilin! mvh Ida

 5. Jonas says:

  Roligt att det är många som besöker sidan! 🙂 Jag tror det beror på att du delar med dig av din kunskap om chilis på ett bra och enkelt sätt, som folk kan ta till sig och prova själva. Många bra bilder gör också intrycket bättre!

  Det enda jag saknar med sidan är kanske några chili-recept, t ex tips på såser eller övriga användningsområden. Det kanske finns på sidan, men jag har inte hittat det…

  Fortsätt i samma anda! 🙂

 6. Ramona Källström says:

  Kollar din sida nästan dagligen för att se om det har hänt något. Mycket bra information för novisen och den som har hållit på länge. Jag gillar starkt att du är nyfiken av dig och går till botten med olika tester – belysning mm. Att sidan är välstrukturerad är en stor pluss.

  Vad jag skulle veta mera om? Jag skulle gärna att du och andra i Chiliklubben oftare skrev vilka Scoville poäng som gäller för de chiliplantor ni skriver om, speciellt om det handlar om en längre lista över sorter. Det behöver inte vara exakt, det kan rör sig om intervaller. Vad man betraktar som “hett”, “mild”, “ganska hett” är annars mycket subjektiva termer. Själv är jag inte ett dugg intresserad av att odla “milda” sorter. Det är klart man kan kolla själv men jag önskar bara…..
  Keep up the good work!

 7. Johan Schiller says:

  Grattis Stig det förtjänar du!!

  Nåt jag skulle vilja se är artiklar med historik bakom chilisorter, som uppkomst, ursprung, roliga anekdoter och så vidare.

 8. Regina says:

  Det mesta finns ju redan här men som jag såg att fler nämnt, “scoville lista” och “felsökningschema”.

  Scoville listan kanske är mer för den framtida klubbsidan dock, göra typ en Wiki me information om sorterna vi har i klubben,
  Namn, art, ursprung, scoville rating (om information finns), smakbeskrivningar, foton i olika stadier, “chili test” videos mm
  Och för mer sällsynta sorter kanske information om vart man kan få tag i frö och i vissa fall kanske en liten notis om vilka i klubben som har fröer/frukter (om dessa vill lämna ut informationen)

  Men en ungf SHU siffra för sorterna som beskrivs vore trevligt.

 9. Anette Krantz says:

  Jättefin sida som jag ofta besöker. Saknar inte så mycket, lite recept kanske?

 10. Britta Svensson says:

  Grattis Stig och tack för all kunskap som du delar med dej och allt arbete du lägger ned för klubben. Jag sådde min första chili i slutet av jan-13 och har använt mig av din sida som ett uppslagsverk. Då jag är så ny och har en liten hobbyodling hittar jag i stort sett vad jag behöver där, om inte ställs frågan till chiliklubbens deltagare. Jag väntar på din bok om chiliodling!!

 11. Haralambos Amanatiadis says:

  Hej Stig.
  Även jag som många började min “chilikarriär” genom att grunligt läsa dina inlägg här på sidan. Dina tips räddade hela min chiliodling i början av året.

  På din sida står det att du även är väldigt intresserad av matlagning. Så det jag saknar på sidan, dels recept på såser och kryddblandningar, men även recept på maträtter. 🙂 vilka frukter passar till vad osv.

 12. En underbar sida detta och ett stort informationsflöde. Det som verkligen skulle “spicy up” sidan vore kanske en chilidatabas.

 13. Stefan "Ztubben" Mäki says:

  Vad jag skulle vilja se mer utav är tester du verkar prova en hel del chilirelaterade grejer (Jord, ljus & gödning osv).
  Även en samlad info från frö till frukt vore intressant med lite att tänka på i varje steg.
  Har lyckats hålla liv i mina plantor denna sommar men tyvärr inte fått någon som helst avkastning och är övertygad om att jag gjort nåt fel.
  Skulle kunna fråga mig fram vid varje steg men vill ju inte vara till besvär så en lista “chiliodling för dummies” hade passat mig.

 14. Annika Lindqvist says:

  Jag tycker att du har mycket intressant och matnyttigt på sidan. Det jag skulle önska är mer om olika sorters ohyra, och bekämpning av dem.

 15. Martin says:

  Lite trevliga recept skulle vara trevligt att se.

  Ha en fortsatt bra dag.

 16. Ann-Lis Hermansson says:

  Mycket matnyttig sida och rolig att besöka. Öskningar vore en alfabetisk lista med sorter och foton samt smak o styrka. Dessutom en annan sortering, att man kan välja t ex milda och få listat alla milda i bokstavsordning osv. Det är ju olika vad man söker olika gånger så om det är flexibelt är väldigt bra. T ex kan man kanske göra så att man vid “klick” på en rubrik i en kolumn i tabellen sorterar enligt den. Något annat som vore trevligt vore en “dags att göra nu” – typ kalender, så man kan hålla reda på när man ska så de olika sorterna osv.

 17. LiLo says:

  Som andra skrivit en uppdelning i mild-lagom-het-dunderhet. Jag håller mig gärna i mitten av denna skala.
  Kanske lite om vad du använder all din frukt till, jag som ändå äter en hel del, kan inte för min vildaste fantasi förstå hur du kan göra av med allt du odlar.
  Alltid när jag berättar om chiliklubben nämner jag Nestorn Stig 🙂

 18. Stefan Anderberg says:

  Jag hittade till denna mycket informativa sida när jag sökte efter växtbelysning åt min fru i våras och den information jag hittade här var mycket intressant då jag själv är en riktig diy:are.
  Så pass intressant att jag började läsa om din chiliodling också vilket jag inte funderat över tidigare.
  Detta gav att jag fortatte söa infomation om chiliodling och återkom till din sida då och då och faktum är att detta gjort mig så intresserad att jag planerar att starta upp med egen odling i februari.
  Det roliga är att jag en morgon för ett tag sedan satt och läste Corren och fick se ett reportage om en Chiliodlare i min närhet.
  Läste och rev ut artikeln då det fanns en websdress till dennes blogg. Döm om min förvåning när jag såg var jag hamnade 🙂

  Det jag skulle vilja läsa mer om är vad dom olika sorterna passar till i matlagningssammanhang.
  Även gärna, som flera redan nämnt, recept samt styrka.
  Skulle gärna se mer om olika projekt liknande tidigare om belyningsarmaturer men även lite om temperaturreglering och bevattningssystem om det är något som du använder dig av.

  Nu ser jag fram mot att påbörja min egen odling!

 19. Kirsi Tervala says:

  Du har en kanon sida med tips o trix!
  En felsökningsguide vore kul med bilder på ex hur bladen kan se ut vid viss näringsbrist, För nära ljuskällan m.m.

 20. Peter Söderberg says:

  Hej,

  du har redan en bra sida men det du skulle kunna lägga till är mer information om sjukdom och odjur som drabbar chilin. ( gärna med bilder så man kan se hur det ser ut.) Sen uppskattar man ju givetvis recept samt vilka chilis som passar till vilken maträtt. Sen ser jag att du verkar bygga ljusställningar mm så ritningar kan ju vara bra också. Många hälsningar Peter

 21. Katarina says:

  Hej!
  Din sida är så informativ och lättöverskådlig så jag förstår mycket väl varför den är så välbesökt.

  Det jag skulle önska är ytterligare två flikar längst upp. En med tips på hur man tar tillvara på chilifrukterna efter skörd – torkning, pulverisering m m. Den andra fliken skulle vara dina favoritrecept på maträtter med chili.

  Hälsningar Katarina

 22. Micke says:

  Tar upp tråden från en annan odlare här innan. Du borde göra en bok. Jag skriver en massa o har publicerat ett par böcker.stället gärna upp och skriver ner din historia.

 23. Thomas svensson says:

  Håller med stefan winger
  En databas sorterad på art styrka växthöjd lätt/svåodlad mm

 24. stephen dunkley says:

  I would like to know more about topping with some pictures and even a video. also a more detailed watering one from seed to harvest type because some people still have problems watering.

 25. stephen dunkley says:

  also I think your page is wonderful. its an inspiration to new growers like me and more detailed and informative than all other sites

 26. Mikael says:

  Hej, hamnade här när jag letat runt på olika chili-sidor!!, om vad jag ska göra med skördad chili – och hur.
  Rosta-Torka-Frysa in osv.
  Nu har jag inte hunnit läsa igenom allt på din sida … ännu. Så har du inget om vad, hur du kan förvara skördad chili, så saknar jag detta och tar gärna mot förslag.
  Nu ska jag fortsätta läsa din blogg.
  “Den som söker skall svar finna”
  hälsningar
  Hälsingland

 27. Patrik Lagerstedt says:

  Hej!
  Detta är en fantastisk sida med väldigt bra information. Vad jag dock kan sakna är lite fler och nya tips på vad man kan hitta på med sin skörd. Många arter är ju rätt produktiva.

 28. Susan Ruhn says:

  Skulle vilja veta mer om belysningstestet hur gick det sedan?

  • Stig Häggkvist says:

   Angående de ljustest som jag utfört på olika Led belysningar mot lysrör och lågenergilampor så var det ingen led belysning som var bättre än lysrör och lågenergilampor. Det finns vissa Led belysningar som gav samma resultat som om man använder lysrör och lågenergilampor. Observera att jag testar watt mot watt alltså alla belysningar har samma elförbrukning. Jag har startat en ny test med nya led belysningar info kommer inom kort.

 29. Thommie says:

  Gärna lite inriktat på alla dom olika namnen som vi prata om genom Facebook. Ex. från chilihead.se “Naga Jolokia” Andra namn för denna chili är bland annat Nagahari, Bhut Jolokia, Bih Jolokia, Borbih, Raja Mircha, Raja Chilli, Mirch, Mircha, Naga Moresh, Naga Morich och Tezpur.
  För er andra så var min fråga till Stig om detta “Som jag förstår det så skall Naga Morich samt Dorset Naga vara samma chili? Varför väljer man att ha olika namn?” Som nybörjare så hängde jag inte alls med på detta men fick ett väldigt bra svar av Stig:
  “Dorset Naga är en variant av Naga Morich som förädlats i England så den funkar bättre i lite kärvare klimat samt att den ger även större skörd av frukt, så det är inte samma som original Naga Morich men det är det som är ursprunget från början.”

 30. Pia Johansson says:

  Jättebra sida, härliga bilder och massvis med råd. Är ny inom chiliodling.
  Här finns nog allt jag behöver.
  Vore bra med någon slags gruppering med hur stark chilin är.
  Mvh. Pia

 31. Svanhil Rörset says:

  Härligt att hitta andra chili-tokiga som jag 🙂 Är ganska ny i detta trevliga odlandet, men chilen är hos mig för att stanna. Hittade din sida nu och kommer titta in då och då för tips och idéer, gott att ha ett proffs att jämföra sina egna plantor med. Jag vill gärna se om det är några som kan tänkas byta fröer med kanske? Man hittar ju favoriter efterhand, och det är ju sådana man gärna berättar om till vänner och bekanta och de som man gärna använder i mat osv. Detta ser jag fram emot att läsa mig till på din sida och jag har nog en del att gå igenom ser jag. Ser fram emot trevliga stunder med paden och chile-läsandet på din sida Stig. Tack så långt

 32. Jonas Lindqvist says:

  Skulle vilja veta mer om odling i tält, om någon har erfarenhet av ljus-isolerade utrymmen och ventilation! Har allt utom fröna så snälla låt mig bli lottad! <3

 33. Anders says:

  Mycket bra sida!
  Gillar byggprojekten som ger bra inspiration och guiderna är oslagbara! Vore kul att se lite mer recept exv. chutneys, såser etc.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Kul att du gillar min lilla sida. Det kommer flera byggprojekt samt att jag ska lägga upp en receptsida.

 34. Anna Örnberg says:

  Så roligt! Grattis!
  Din sida väldigt informativ och tydlig. Har precis börjat med chili och har nog varit inne här ett par gånger om dagen för att dubbelkolla nåt.
  Så otroligt roligt och spännande med chili. Har chili i det mesta där hemma. Det var först när jag besökte Chiligaraget i Nyhamnsläge i somras som jag kom på att jag borde odla själv hemma. Har haft turen och få tag på en lägenhet med en stor takterrass så nu blir chilioas där i sommar.
  Tack för alla dina tips och råd och för en fin sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.