Det är lättare att få chili frö att gro om de får en varm miljö!

Vissa chili frö kan ta evigheter på sig att gro ja 4 – 6 veckor kan det ta ibland innan något tittar upp ur jorden. Ett sätt att skynda på groningen är att ställa sådden på en varm plats eller så kan man använda en värmematta som är avsedd för odling.

Med en värmematta  kan även de mest besvärliga fröer gro på 1 – 2 veckor. man bör försöka hålla en temp på 27 – 29 grader. Har man en termostat som man kopplar till mattan är det lättare att få rätt temp. Man kan även mäta temperaturen med en vanlig termometer som sticks ner i jorden eller vad man gror i och sedan ställa effekten på mattan med effekt knappen om det finns en sådan på värmemattan.

Här är en liten film som visar en av de värmemattor som jag använder.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

12 Responses to Det är lättare att få chili frö att gro om de får en varm miljö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.