Nu får mina chiliplantor komma in för övervintring!

I år kommer jag inte att övervintra så många plantor utan det blir bara Fatalii Jigsaw, Carolina reaper, No Jigsaw samt en Dorset naga. Jag klipper ner mina växter redan i växthuset och ser till att de inte har någon ohyra innan jag ställer ner dem i min källare.

Många har frågat hur man ska beskära sina växter inför vinterförvaringen. Igentligen så
behöver man inte beskära dem nu utan man kan vänta till i vår då de ska börja växa igen men jag tycker det är smidigare att göra det redan nu då de tar mindre plats och samtidigt går det åt mindre ljus för att belysa växterna inomhus.

När jag klipper ner mina plantor så klipper jag över en nod då kommer sedan en gren att växa ut där senare. Man lär sig med tiden hur och var det är bäst att klippa. Man kan klippa ner plantorna väldigt hårt, ja om man bara har en lite rak pinne kvar så kommer det att bli en planta även om man inte tror att det ska vara möjligt.

Vad man bör tänka på vid och innan och vid vinterförvaring av chili kan du läsa här!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

5 Responses to Nu får mina chiliplantor komma in för övervintring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.