Jay’s Peach Ghost Scorpion en superhet chili!

Det är första året jag odlar denna chili som blir persikofärgad som mogen. Just denna planta skolades direkt om från 8×8 plantkruka till den slutliga krukan på 25 liter. Den växer bra och är inte drabbad av de trips som för övrigt härjar i växthuset.

Just denna sort verkar vara en chilisort som ger mycket frukter. Plantan har inte vuxit färdigt än men ger redan många frukter. Nya skott skjuter upp ur plantan hela tiden så det ska bli intressant att föja denna planta och se hur mycket frukt den kan producera fram till i höst. Det finns även en röd variant men den odlar jag inte i år.

Jay’s Peach Ghost Scorpion är en korsning mellan Bhut Jolokia och Trinidad Scorpion framodlad av lantbrukaren Jay i östra Pennsylvania USA. Fröerna kommer ifrån Jim på Refining Fire Chiles i USA

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.