Trips har invaderat växthuset och äter på mina chiliplantor!

Jag har hobbyodlat chili i många år men aldrig råkat ut för denna skadeinsekt. Någon gån ska väl vara den först. vad gör jag nu då? Jo jag har beställt Orius rovstinkfly som ska vara det mest effektiva för att få bort eländet.

Man brukar kunna se Tripsar med blotta ögat på bladens undersidor om man kollar noga de är mycket små. Man kan även se deras svarta exkrementer som prickar på de angripna bladen som i regel har grå lite silverfärgade uppätna ytor. Vissa arter angriper även blommorna så om man tittar efter noga i en blomma kan man se dem sitta där.

Som tur är har inte min Dorset naga planta som jag tävlar med tagit någon större skada. Nyttoinsäkten Orius rovstinkfly har jag beställt från Biobasiq Sverige AB och de levereras till mig på Onsdag. jag kommer att berätta hur man gör för att sätta ut dem i växthuset i ett nytt inlägg senare.

Här kan du läsa mer om Orius rovstinkfly

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

3 Responses to Trips har invaderat växthuset och äter på mina chiliplantor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.