Jag sår och gror mina frön i Rotningskuber!

Nu har min chili säsong startat och 6 sorter är redan sådda i rotningskuber. Då jag
får 90% av alla chilisorter att gro i dessa kuber så fortsätter jag med det även denna säsong.

Det är viktigt att man inte trycker ner fröet för långt ner i kuben. Ett litet frö har liten mängd frövita och kan snabbt förbruka energin om man stoppar ned fröet för djupt i kuben. Jag brukar även ta en liten bit av kubens materiel och täppa till hålet där fröet
är nertryckt.

Kuberna levereras fuktiga men efter att jag tryckt ner fröet och täppt till hålet så
doppar jag dem i ljummet vatten och klämmer ur överflödet. Alla kuber ställer jag
sedan i ett pluggbrätte, där står de stadigt.

Pluggbrättet står sedan i ett större miniväxthus med lock som i sin tur får stå på en värmematta. Temperaturen ställer jag sedan med en termostat som reglerar mattans värme. 26 – 29 grader är en bra temperatur.

Obs: Kuberna torkar ur snabbt och måste kollas varje dag och vattnas vid behov genom att doppas i ljummet vatten och sedan klämma ur överflödet.

Jag använder kuber av fabrikatet Root Riot och de hittar du här.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jag sår och gror mina frön i Rotningskuber!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.