Växtbelysning vad är bra och vad är mindre bra?

Detta med växtbelysning är en djungel för den oinvigde. Ska man använda den nya tekniken LED eller går det lika bra med lysrör? Är den dyraste belysningen bäst. Är röd och blå belysning bättre än vit o.s.v. Det är många frågor som man står inför när man ska skaffa belysning till sin hobbyodling av chilipeppar.

Om någon vecka så börjar jag att testa olika sorters växtbelysning igen. Denna gång med flera olika ljuskällor i olika prisklasser.

Jag ska försöka guide dig och berätta var t.ex LED passar bättre än lysrör och vise versa. Du kommer även få se hur plantorna utvecklas under respektive belysningskälla och sedan får du själv ta ställning till vad du vill använda för belysning utifrån just dina behov av ljus.

This entry was posted in Chili odling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Växtbelysning vad är bra och vad är mindre bra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.