Uppdatering Test Vigoroot 10 liter mot vanlig 10 liter kruka

Jag startade denna test den 23 juni. Det har nu gått ca 1.5 månader och båda plantorna (Moruga Scorpionsn) har fått samma behandling när det gäller näring och vatten.

Detta är ju ingen vetenskaplig test men man ser skillnad. Moruga Scorpion som växer i vanlig kruka har växt sig tätare och kraftigare och har satt flera blommor.

Om det nu ska bli så mycket bättre resultat av att odla i Vigoroot kruka så stämmer det hittills inte i min lilla test.

De får växa vidare så får vi se vilken planta som ger mest frukt.

Fortsättning följer…

 

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Uppdatering Test Vigoroot 10 liter mot vanlig 10 liter kruka

 1. Niklas Ahlin says:

  Jag testar airpot och en annan tyg kruka med droppbevatning. Och då växer det bättre än i vanlig kruka. Så det beror kanske lite på hur man använder dom också.

  • Stig Häggkvist says:

   kul att du får bra resultat i dessa krukor. Jag har testat det mesta när det gäller att odla just chilipeppar och jag har mina uppfattningar om vad som är bäst. Märkligt att inte proffsodlare använder dessa tyg och airpot krukor om de nu är så mycket bättre 🙂

 2. Chris says:

  Kan en förklaring vara att det krävs mer vatten till vigorooten eftersom den läcker ut fuktighet genom filten? (Verkligen tydlig skillnad på dina bilder)
  Mina tomater blev enorma bara på 10-literskrukor med Vigoroot förra året. Jag kommer köra vidare på det.
  (För övrigt är det ett vetenskapligt test, det är precis det det är, även om man behöver mer material och mer monitorering av detaljer för att resultaten ska bli säkerställda. Men det är en vetenskaplig metod! Vi ska inte förringa oss själva och vår förmåga att testa verkligheten bara för att det har uppstått ett akademiskt skrå… 🙂
  mvh /chris

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Jo jag vet att Vigoroot krukor behöver bra med vatten och de fick de av mig. De stod även på fat så de kunde suga upp vatten. Men jag fick ändå bättre resultat i vanlig kruka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.