Nu har det gått 29 dagar i testet mellan Led 18W vs Lågenergi 20W

Nu har det gått 29 dagar sedan testet började och det är ingen tvekan om vad jag tycker är bäst belysning av dessa två alternativ om man vill driva upp chiliplantor. Om man nu vill driva upp sina plantor under led belysning så skulle jag rekommendera en belysning med blå och vita led. Observera att detta handlar om uppdrivning av chiliplantor inte om odling av chili inomhus.

Jag är lite förundrad över att man på så många ställen på webben kan läsa att dessa lampor med massor med rött och lite blått led ljus ska vara så överlägset bra. De är enligt min mening inte alls så bra för uppdrivning av chiliplantor utan det går till och med bättre att driva upp plantorna under lysrör och lågenergilampor med rätt färgkod som dessutom är billigare i inköp. Drar inte lysrör och lågenergilampor mera enerigi då? Nej de gör inte det så det argumentet sämmer inte.

Obs: det har visat sig att vissa Led belysningar för växter inte alls ger den effekt/energi till plantorna som man kan förvänta sig. Den led lampa jag använder i detta test står det 18W på men den ger bara 10,9W och detta är tydligen för att lampan ska hålla en längre tid. Jag tycker att det är lite att luras men vill ju veta det riktiga effekten inte vad lampan skulle klarar av att leverera om den gick på full effekt.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu har det gått 29 dagar i testet mellan Led 18W vs Lågenergi 20W

 1. Andreas says:

  Hej, jag kom in på din blogg av en slump.
  Före du helt räknar bort LED-belysningen så skall du pröva någon lampa till. Tyvärr tror jag att du använder en sämre kvalitets lampa som inte nära på lever upp till det som de lovar. Det är tyvärr dessa lampor du hittar där de säljs LED-belyning förmånligt.

  Jag är själv i branchen och ser dagligen hur mycket LED-skräp det finns!

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Andreas!

   Jag har testat många led belysningar för växter och får varierande resultat men det har än så länge inte varit någon som varit bättre än lysrör/lågenergilampor när det gäller uppdrivning av chiliplantor. Om du har en led belysning som du tror kan ge bättre resultat än med lysrör/lågenergilampor med samma effekt så är du välkommen att skicka en till mig. Skulle den vara bättre så lovar jag dig att jag köper den. jag sätter igång en ny test med olika led belysningar om ca. 2 veckor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.