Ica Maxi picknickgrill Test 2.

I dag så testade jag använda tändvätska när jag drog igång den lilla Ica Maxi picknickgrill. Det går snabbare att få kolen/briketterna askgrå och färdiga för grillning om man använder tändvätska men det osar brinner och luktar inte så gott. (Kolla videon!)

I dag var det kycklingfile i bitar på spett samt baconrullar och lammkorv på spett som skulle grillas. Då jag inte använder mer än ca 10 st briketter eller stora kolbitar (vill inte få bränd mat då avståndet till glöden inte är mera än ca 10 cm) så tar det ett tag att få det grillade färdigt ca. 50 minuter på denna grill. jag ville ha lite övervärme även i dag men hade ingen folie kvar så det fick bil ett grytlock istället och det funkade utmärkt.

Om man bara vet hur man ska grilla så är denna grill helt ok. Man ser allt för många som bränner sin mat istället för att grilla den och det beror på att de har alldeles för mycket kol/bricketter i grillen så värmen blir för hög.

Vid lagom värme och längre grilltid så blir köttet mycket saftigare, vill man ha lite yta på köttet så kan man i slutet låta det ligga nära glöden en kort stund på båda sidor.

This entry was posted in Grillning. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.