Premiär grillning i Verona murgrill

I dag var det dax att testa murgrillen Verona från Landmann. Då jag tycker att briketter ger bra och jämn värme så tände jag på en halvfull Brikettändare (Skorstenständare) med briketter som sedan fick stå ca 20 minuter och bli klara för grillen. Jag fördelade briketterna på ena sidan av brikett/kolgallret i grillen för att kunna ha bättre koll på värmen, det är bra att kunna flytta det som grillas till en plats som inte är så het för gallret sitter bara ca 25 cm över glödbädden om man har gallret på översta falsen.

Det som grillades i dag var kycklingfilé på spett, heta korvar, bacon, paprika och getost fyllda färska Jalapenos. Grillningen gick som jag förväntat mig med andra ord mycket bra, det var lätt att grilla på denna murgrill. Grillar man större köttstycken som tar längre tid så är det bara att fördela glödbädden på sidorna och inte ha något i mitten och sedan lägga köttet i mitten på gallret, vill man ha övervärme så använder man metallfolie som “tak” genom att lägga det över köttbiten.

This entry was posted in Grillning. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.