Chili Habanero Datil är sjuk!

Min Habanero Datil (Capsicum chinense) har fått en massa bruna prickar på bladen, de är även torra men gröna som om de vore friska, spricker lätt om man klämmer på dem. Förmodligen är det någon virussjukdom, jag tror att det är virussjukdomen (Colletotrichum capsici) Plantan behöver inte ha fått sjukdomen nu utan frö kan tydligen vara smittade och så bryter det ut när plantan växt ett tag.

Denna planta har jag inte drivit upp själv utan köpt som pluggplanta. Inga andra av mina plantor är drabbade men för säkerhets skull så får Habanero Datil inte vara kvar i chilihuset utan får stå utanför med lite övertäckning så den inte fryser ihjäl.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chili Habanero Datil är sjuk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.