Torka chilipeppar och samla frö!

I dag så tog jag fram min tork (Food dehydrator), jag har en billigare variant av märket Centurion men den fungerar utmärkt som chilitork. Jag delar frukterna och passar även på att samla lite fröer från de olika sorterna.

Då det är några av världens starkaste chili jag handskas med så har jag tunna plasthandskar på mig för att slippa få fingrarna fulla av hett capsaicin som är svårt att tvätta bort. Torken kommer att få stå på 1 till 2 dagar så chilidoften kommer att fylla köket ett tag framöver.

Jag torkar även chili genom att trä upp dem på en tråd och hänga upp dem, det går bra med de flesta chilisorter…

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.