Led belysning för växter eller rätt anpassade lysrör?

LED belysning eller rätt anpassade lysrör, vilket är bäst för Chili hobbyodlaren?

Jag har försökt att få svar på frågan om LED belysning är mycket bättre när det gäller chiliväxternas tillväxt än om man använder rätt anpassade lysrör som belysning när man driver upp,odlar chiliplantor. Den frågan har inte varit lätt att få svar på!

 

  • LED belysning för växter ska vara energieffektivt enligt många, är det verkligen det?
  • För att odla kvalitativa produkter bör man komma så nära solljus som möjligt, klarar LED av att göra det och samtidigt vara energieffektivt?
  • Ett smalt spektrum som LED oftast ger är det bra för chiliväxter eller är det så att växterna mår bäst av ett brett spektrum som man kan få genom att kombinera olika anpassade lysrör?
  • Kan man påstå att LED belysning är bättre än rätt anpassad lysrörsbelysning om man vill driva upp och hobby odla chiliväxter?

För att få svar på många av dessa frågor kommer jag själv att göra en studie där jag kommer att ge mina försöksplantor exakt samma förutsättningar förutom det ljus de kommer att stå under. jag startar i november 2012

Det ska bli mycket intressant att se om jag äntligen kan få svar på mina frågor som ingen kunnat eller kanske inte velat svara på!

Du kan följa mitt studie här på min sida där jag kommer lägga upp bilder m.m och berätta hur det går.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

8 Responses to Led belysning för växter eller rätt anpassade lysrör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.