Så chili frö i RootIt kuber

Jag sår chili fröer både i jord och i svamp kuber “RootIt kuber” Här visar jag hur sår chilin “Fire” i en kub och när den grot och fått sina karaktärsblad hur den skolas om till en liten kruka med jord i en liten film.

 

 


Jag har för tillfället fröer kvar till “Chilin Fire” Habanero-typ. Chilin kommer ursprungligen från Suriname och den är som namnet säger mycket het!

Denna chili ger mycket frukter redan första året men om man övervintrar den så ger den nästan dubbelt så mycket frukt till kommande säsong om den får stå i stor kruka 15 – 25 liter eller att den planteras direkt i jordbädden.

10 st frö 20:- Kontakta mig om du är intresserad.

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

14 Responses to Så chili frö i RootIt kuber

 1. billan says:

  Bra gjort!
  Jag kommer garanterat att ha ett par egna Fire-plantor till våren 🙂
  Må så gott!

  • Stig Häggkvist says:

   Tack! Ja “Fire plantan” är en mycket produktiv chiliplanta. När det gäller heta chili så som olika Naga och jolokia sorter så var det ingen av dessa som kunde slå mina Fire plantor när det gällde frukt mängd.

 2. Johan says:

  Såg ju bra ut det där. Jag har precis beställt rootit kuber med tillhörande bricka, samt rootit Gel 4, ett rotningsmedel för sticklingar, hoppas det är rätt att använda?
  Jag har en fråga kring din film. Det såg inte ut som du täpte till hålet efter att du släpt ner fröt? Gjorde du det efteråt, eller behöver man inte göra det?

  /Johan

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Du behöver ingen gel för att gro frö. Nej jag täcker inte över hålet i kuben utan trycker ner dem en liten bit. Du får kolla dem varje dag då de lätt torkar ur. Doppa dem i ljummet vatten när det behövs och kläm ur överflödet.

   • Johan says:

    Ok, tack! Gelen tänkte jag använda när jag tar sticklingar på de plantor jag övervintrat. Såg att du hade en planta som heter Fire, har du några frön att sälja av den?

    /Johan

 3. Håkan Olsson says:

  Hej, såg din filmsnutt på odlings-tv och undrar var du köpt det fina växthuset samt värmemattan?
  Mvh Håkan

 4. Niclas says:

  Hej,
  Har en fundering om root riot kuber med chilifrön i mår dåligt om man använder en underbevattningsmatta. Använder wexthusets odlingstation plus en XL dome. Tänker om kuberna suger upp för mycket vatten.

  Tankar kring detta?

  /Niclas

 5. Lars Rehnström says:

  Hej, läste och såg din film om chilt fire. Säljer du fortfarande fire frö? Det du skrev ovan var från 2012.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.