Växt Led belysning i röd, blå och vit!

Nu har jag fått igång en av mina små stationer med Led belysning för växter. Detta är egentligen den belysning som sitter på Mini Plant Factory. Belysningsbågen kommer ifrån VENSO EcoSolutions AB, jag har fått den för att testa den på chiliplantor. Jag har själv fått bygga underedet som det nu står en självbevattnings bricka på. En mycket smidig bricka som du kan köpa hos Wexthuset.com

Många Led belysnigar har ett mycket irriterande rött ljus och är inte så trevligt att ha inomhus men just denna ljusbåge har 4 vita dioder, 3 blå dioder samt 11 röda. Man kan välja att bara ha de röda tända (blomfasen) eller de blå och vita (växtfasen) eller så har man alla färger tända samtidigt (Full spectrum) Har man alla färger tända så får ett behaglig ljus och då är det inga problem att ha denna belysning i t.ex. köket eller vardagsrummet.

Hur chili växterna trivs och utvecklas under denna belysning kommer det info om när jag gjort min studie färdigt. Detta är en av två växt led belysningar som jag ska testa och jämföra med lysrörs belysning.

Lite data:

LED: 1W, Hi-Power PG LED
Power consumption:30W
Input voltage: AC100~245V, 50/60Hz
LED Wavelength: 430nm~440nm, 660nm,670nm

Du läsa mera om Mini Plant Factory här: VENSO EcoSolutions AB

Här finns den smarta och prisvärda självbevattnings brickan Wexthuset.com

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.