Små chiliplantor på självbevattningsbricka!

Jag har mina små sticklingar och frö sådda plantor i 8 cm krukor men hål i botten på självbevattningsbrickor, det får rum 24 st plantor på en brickan (Längd: 56cm, Bredd: 40cm, Höjd: 5cm. Rymmer 3,4 liter vatten)

Vad är det som är så bra med denna självbevattningsbricka?
Plantorna får hela tiden jämn bevattning då de suger upp vatten underifrån på den bevattningsmatta som de står på och det gör att de mår mycket bra och växer bra. Man behöver inte heller oroa dig för att glömma att vattna dem. Små plantor är mycket känsliga för uttorkning. En annan fördel är att plantorna får en bättre luftmiljö, högre luftfuktighet.

Första gången man använder denna bevattningsbricka så blöter man bevattningsmattan under t.ex duschen, fyller på vatten i brickan i det lilla fyrkantiga hålet för vatten. Lägger på mattan med ena lågsidan ner i vattnet i brickan. Innan man ställer på sina plantor så måste de vara genombevattnade. Krukorna ställer man på mattan och tryck till lite lätt, klart!

Jag använder även bara brickans kar då jag sår i svampkuber. Svampkuberna torkar mycket lätt ut då man använder värmematta. Brättet med kuberna ställer jag i brickans kar och fyller sedan på vatten i brickan så kuberna får bevattning underifrån på så sätt är det lättare att hålla dem fuktiga.

självbevattningsbrickan är värd varenda krona. 149:-

Finns att köpa hos wexthuset.com

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.