Chiliplantor i roskrukor!

I dag fick jag hem mina roskrukor. Jag ska i år använda dessa krukor som är högre och lite smalare än vanliga krukor till mina chiliplantor innan de skolas om en sista gång till stora krukor (10 – 20 liter). Jag har försökt att få tag på fyrkantiga roskrukor men hittade ingen som kunde förse mig med sådana så det fick bli runda.
Jag planterar mina små chiliplantor i 8 cm småkrukor när de fått sina karaktärsblad. När denna kruka är genomrotad så skolas de om till 1,5 liters roskruka och senare till den större roskrukan på 4 liter.

En fördel med dessa krukor är att de inte tar så stor plats samt att de är djupa och det tror jag är bra för chili som har pålrot (Den utvecklas rakt ner från plantan och kan bli väldigt lång i förhållande till växtens storlek. Från pålroten utgår sedan mindre och tunnare rötter som samlar upp vatten och näring.)

En sak som man ska beakta är att chili har väldigt känsliga rötter och ska behandlas varsamt det är därför en fördel att driva upp dem i pluggbrätte eller andra små kuber så man kan undvika att störa rötterna så mycket som möjligt.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chiliplantor i roskrukor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.