50W Led belysning för växter från Parus.

i dag så testade jag Led belysningen från Parus 50W som jag ska använda mig av senare när jag kommer att ställa den emot Lysrörs armaturen LightWave 2x24W i den studie som jag startar i december för att se vilken belysning som är bäst för att driva upp chiliplantor.


Jag har mätutrustning för när det gäller ljus för växter så mäter man även PAR (Photosynthetic Active Radiation). Det vi kommer att mäta är PPFD ( den mängd ljus som är tillgänglig för växtens fotosyntes) detta kan jag sedan jämföra med Lux men baserat på växternas känslighet istället för det mänskliga ögat.

Jag går inte in mera i detalj om detta då detta är läran om ljus i den högre skolan och där är jag ingen mästare så jag får hjäp av ett ljusproffs.

Det som är det väsentliga i denna test är hur plantorna utvecklas, hur plantorna sedan fortsätter att utvecklas när de kommer ut i sommar, hur blir frukterna, hur smakar de, hur många frukter blir det, hur är storleken på frukterna m.m. så jag kommer följa dem hela vägen tills de hamnar i komposten och då vet jag om Led är bättre än Lysrör eller om de är lika bra! Jag kommer inte att ta hänsyn till energiåtgången för det är inte det som jag är ute efter därför har jag i detta test belysningar som drar ungefär lika mycket ström.

Är du intresserad av denna Led belysning för växter så finns den att köpa hos ecosolutions

Lite data på Ledbelysningen:

Ratio (R:B:O) (8:1:1)

Red:
3 watt Hipower LED
Peak Wavelength
635nm, 665nm
Dominant Wavelength
630nm, 660nm

Blue:
Type of LED
3 watt Hi-power LED
Peak Wavelength
430nm
Dominant Wavelength
440nm

White:
Type of LED
3 watt Hi-power LED
Peak Wavelength
450nm (white, 6500K)
Dominant Wavelength

PPFD:
370 umol m-2 s-1(measure the distance 200mm)
150 umol m-2 s-1(measure the distance 500mm)
59 umol m-2 s-1(measure the distance 1,000mm)
31 umol m-2 s-1(measure the distance 1,500mm)

Pulse Wavelength:
400μs
460nm

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.