Chili pluggplantor i pluggbrätte!


Jag gror och odlar även chiliplantor i pluggbrätte med jord för att få fina lite större pluggar. Pluggbrätten finns i olika storlekar både vad det gäller pluggarnas storlek och antal. En fördel med en lite större plugg men jord emot pluggar i svampmaterial är att i de större pluggarna av jord kan man låta plantorna stå kvar längre i brätte och man behöver på så vis inte skola om dem i krukor lika tidigt.

Jag fyller brättets pluggar med såjord blandat med lite perlit för att få dem att hålla fukten lite bättre samt att syre lättare kan tränga ner till plantans rötter. Jag vattnar igenom jorden så att den är fuktig och ställer hela brättet på en bricka med hög kan t så jag kan fylla på vatten vid behov, pluggarna suger upp vattnet underifrån.

När jag sår så brukar jag fört sätta dit mina plantpinnar som jag märkt med chilisort samt även datum för sådden detta för att kunna hålla reda på hur lång tid det tar för de olika sorterna att gro. Jag lägger ut alla fröer och trycker sedan ner dem ca 1 cm i jorden och trycker sedan till litet lätt på jorden

När allt är klar så ställer jag in hela brättet i ett av mina större minväxthus som står på en värmematta. Jord temperaturen ställer jag in via termostaten på 28 grader. Nu är det bara att vänta på att de små heta chilifröerna ska gro.

Man får vara noga med att kontrolera så att inte jorden torkar ur det ska vara fuktigt hela tiden.

Fler olika pluggbrätten hittar du här:

Minväxthus som ett brätte med max storlek passar i hittar du här:

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chili pluggplantor i pluggbrätte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.