Låga och kompakta små chiliplantor!


Här är en av mina “Bhut Jolokia yellow” och “Jamaican hot yellow” Jag sådde fröerna i svampkuber den 1 Okt så nu har det gått ca 6 veckor. Plantorna blir som precis som jag vill ha dem, låga och kompakta.


Dessa plantor är uppdrivna under lysrör med färg 840 alltså inte de många rekommenderar de ännu vitare ljuset 865. Så det är ingen tvekan om att just lysrör med färg 840 funkar mycket bra det också.

Det är snart dax för plantorna att få en större kruka, jag brukar skola om dem när de stått i den lilla krukan i ca 4 – 6 veckor beroende på sort. I år ska jag använd mig av roskrukor som är högre, djupare än vanliga krukor som jag kommer fylla med rosjord och tillsätta lite granulerad hönsgödsel som jag myllar ner i jorden.

Jag har även plantor som nu står under 2 olika Led belysningar med olika färgblandningar samt under Lysrör med färg 865 och en blandning av färg 840 och 865 som jag tror är det optimala då de får ett brett ljus spectrum både för rot och blad tillväxt.

Vad har ni för ljus till era små chiliplantor?

Hur blir era chiliplantor under det ljuset?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

8 Responses to Låga och kompakta små chiliplantor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.