Mina chili sticklingar har vuxit bra!

För ca. 6 veckor sedan så tog jag sticklingar från några av mina stora chiliplantor som jag övervintrar. De rotad sig ovanligt snabbt. Krukorna som de står i nu är helt genomrotade så snart måste jag plantera om dem i större krukor.

De var förvånansvärt lätt att få sticklingarna att rota sig då jag använde små svampkuber som fick stå i ett miniväxthus med lock samt en värmematta. De har fått ljus från lysrör med färgkombinationen 840 och 865 i 16 timmar/dygn. På bilderna är det sticklingar från Bengle Naga, Habanero Lemon och Dorset Naga.

När man ska rota sticklingar så måste man ha tåla mod för det kan ta lång tid. När de små sticklingarna börja få nya blad så är det ett gott tecken på att man är på väg att lyckas.

Här kan du se hur jag gör när jag tar sticklingar från chili.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.