Min egen underbevattningsbricka är bruk!


En av de större underbevattningsbricka som jag själv byggt är nu i bruk. Då jag har en hel del plantor som ska skolas om i 1,5 liters roskrukor så räcker inte de mindre brickorna till så jag fyllde på en av min egenhändigt byggda brickor med 16 liter vatten.

Brickan är är ju ganska stor (100 cm x 40 cm. Höjd 4 cm) så det är väl ingen bricka som man ställer in i vardagsrummet! Jag har denna i mitt odlingsrum i källaren. För att få brickan i våg så pallade jag upp den på några träklossar.

Att använda sig av en underbevattningsbricka till sina plantor gör att plantorna får en jämn bevattning och en bättre och fuktigare luftmiljö och de mår chiliplantor bra av och så slipper man ju att hela tiden passa krukorna så de inte torkar ur.

Har man en gång börjat att ha sina plantor på en underbevattningsbricka så lär man fortsätta det kan jag lova för så smidigt och bra är det.

Så här byggde jag min underbevattningsbricka.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

3 Responses to Min egen underbevattningsbricka är bruk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.