Mina chiliplantor växer, dax att tända upp ett större odlarbord!

Jag har 2 st större odlarbord där jag får rum med ca 40 plantor i 1,5 liters krukor. I dag var det dax att flytta över några plantor till ett av borden.

Just detta bord har lysrörsbelysning, 8 st 120 cm rör med färg 965 alltså dagsljusrör. Här kommer nu plantorna att få stå och växa till sig tills det är dax att skola om dem till en 4 liters kruka. Jag försöker att hålla ner värmen till ca 18 grader så inte chiliplantorna ska växa allt för snabbt.

Alla plantor står på underbevattningsbrickor så jag vattnar dem genom att hälla vatten i brickorna så att de får suga upp så mycket vatten det behöver. Näring ger jag en skvätt 1 ggr/veckan utblandat i rumstempererat vatten uppifrån men en vanlig vattenkanna.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.