Carolina Reaper AKA HP22B den nya världsmästaren i styrka?

I dag så fick jag mina fröer till chilin Carolina Reaper AKA HP22B från Pepper Joe i USA. Pepper Joe är säker på att detta är den kommande nya världsmästaren när det gäller den hetaste chilin i värden men det finns vissa som inte är lika säkra på det!

Då jag bara fick köpa 2 pack fröer så satte jag bara igång 5 st fröer i dag för att testa hur de gror. Jag gror dem i Root Riot kuber för det brukar fungera bra även med de mest besvärligaste chilisorterna.

Pepper Joe rekommenderade att man skulle blötlägga fröerna i ljummet vatten ca. 24 timmar innan man sår dem, jo så kan man nog göra för att fröskalet ska mjukas upp men då jag håller en hög luftfuktighet i miniväxthuset ca. 70 RH så tror jag inte att det ska behövas. Termostaten satte jag på 28 grader så de kommer att ha det varmt och fuktigt.

Det ska bli intressant att följa denna chilis utveckling.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.