Välja ut chiliplantor för fortsatt odling!

I dag den första dagen på det nya året 2013 så har jag pysslat om mina chiliplantor i källaren. Det växer bra och snart måste jag välja ut de plantor som jag ska odla vidare på då jag inte har någon möjlighet att få rum med alla plantor i chilihusen i sommar.

Jag har ca 40 olika sorters chili som jag tänker odla i sommar, ja jag vet det är alldeles för många sorter men är man chilitokig så kan nyfikenheten på nya sorter gå före sunt förnuft. Många av mina små plantor kommer jag att försöka få andra chili intresserade att ta hand om, de som blir över kommer att möta sitt öde i komposten.

Alla plantor som kan ses på bilderna här är alla fram odlade under min lysrörsbelysning. De är omskolade i en näringsrik jord blandad med 20% perlite som gör att rötterna får lättare att ta upp syre ur jorden. Jag tycker att plantorna växer och mår bättre när man blandar i perlite i jorden så jag blandar i perlite även när jag skolar om till större krukor.

Är du intresserad av att köpa några små plantor så är det bara att kontakta mig.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.