Blå & Vit led-belysning för växter!

Jag har några olika Led ramper som är av sedda för just växter. En av dem är en 50w Led-ramp med Blå och vita led, 6 st blå och 14 st vita 3w high power led.

Nu har växterna fått stå under denna Led belysning några veckor och resultatet om man jämför med Lysrörsbelysningen är ännu så länge likvärdig och det bådar ju gott.
En Led ramp har mera riktat ljus än lysrör med reflektor så man får ha Led rampen något högre upp för att täcka samma yta.

Just denna belysning ska även vara bra just för övervintrande växter.

Jag sparar ingen energi genom att använda denna belysning då lysrörsrampen som jag testar emot faktiskt är lite mera ekonomisk då den drar 2 watt mindre. Om det är ekonomiskt försvarbart att använda denna Led i stället för lysrör tror jag inte men vill man ha ny teknik och Led som faktiskt fungerar för uppdrivning av chili så skulle jag rekommendera en Led med just dessa färger.

Än så länge så är det inte så vanligt att man hittar en Led belysning med bara blått och vitt ljus. Denna belysning kommer ifrån Parus och säljs i Sverige av Venso EcoSolutions

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Blå & Vit led-belysning för växter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.