Chiliplantor flyttas till större självbevattningsbricka!

Nu börjar jag få en himmla massa små chiliplantor i små plantkrukor så jag var tvungen att sätta igång en till av mina hemma byggda självbevattningsbrickor.

Jag har 3 st mindre odlingsstationer där jag driver upp mina plantor från frö. Två av dem använder jag även till att ställa mina små plantor i krukor på, de får stå under belysning och med självbevattning. I dag var jag tvungen att flytta på dem till en större bricka för att bereda plats för nya sorter som har grott och ska skolas om till kruka.

Att använda sig av självbevattningsbrickor till sina små chili i kruka har visat sig mycket effektivt och smidigt då man inte behöver passa dem för jämnan samt att de mår mycket bra av den jämna vattentillgången.

Hur du gör din egen självbevattningsbricka kan du se om du klickar på “Byggprojekt” i huvudmenyn på min sida. Hur jag byggt just den här som finns på bilderna hittar du även där.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Chiliplantor flyttas till större självbevattningsbricka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.