Trångt i krukorna, dax för lite omskolning igen!

Oj vad mina chiliplantor växer, de börjar få det trångt i de små plant krukorna. Oftast så märker man att det är dax att skola om när de små plantorna torkar ur väldigt snabbt, detta beror ofta på att plantan bildat mycket rötter som börjar fylla ut krukan.

Det bästa sättet att kolla om det är dax för omskolning är att ta upp plantan ur krukan och titta på hur rötterna ser ut och hur de har utvecklats i krukan. Tryck på krukan lite lätt runt om och vänd upp o ner på plantan, ta tag i plantans stam och ta bort krukan försiktigt. Det brukar bli en kraftig och ganska tät rotsamling i botten av planta och det är också ett tecken på att den vill ha mera utrymme.

I dag så platerade jag om ett 20 tal plantor till en 1.3 liters perennkruka med en proffs rosjord från Weibulls. Denna jord är den bästa jag testat hittills då de plantor som fått den jorden växer bäst av alla min plantor, jag testar även P-jord, U-jord och ICA eco jord. Jag blandar ut jorden med ca. 10% perlite.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trångt i krukorna, dax för lite omskolning igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.