Chiliplantornas rötterna utvecklas fint i de djupa roskrukorna.

Flera av mina sticklingar har nu utvecklat så mycket rötter i 4 liters roskrukorna att det är dax att flytta över dessa till en 7 liters odlarkruka.

Här är det en av mina Dorset Naga plantor som får en större kruka. Denna är en planta av de sticklingar jag tog i höstas då jag klippte ner mina plantor inför vinterförvaringen. De är ganska låga men har förgrenat sig bra och kommer nog att växa mera på höjden nu när rötterna får mera utrymme.Nu blir det rosjord med lite extra tillskott av hönsgödsel pellets och lite lecakulor i botten.

Här kan du se hur jag tar sticklingar från mina chiliplantor Klicka här!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chiliplantornas rötterna utvecklas fint i de djupa roskrukorna.

 1. Amandak says:

  Fint! Får jag fråga var du köper dina ros- och odlarkrukor?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej!
   Roskrukor hittar du i välsorterade växtbutiker eller hos din lokala plantskola. Jag köper dessa direkt från grossist genom en bekant som odlar tomater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.