Årets Chili “Fire” och “Dorset Naga” växer och frodas i källaren!

Hur går det för er som bytt eller köpt “Fire” eller “Dorset Naga” fröer av mig? Här är två av mina plantor från frö. Alla fröer kommer ifrån de moderplantor som jag köpte i England förra säsongen.
Både “Fire” och “Dorset Naga” gillar stora krukor och jämn bevattning, ska inte torkas ur men ej heller dränkas i vatten så se till att krukorna är väl dränerade. Dessa plantor ska inte toppas då de förgrenar sig när den är ca 30 – 40 cm höga. Just nu bor dessa plantor i en 4 liters roskruka men den slutliga krukan blir på hela 25 liter.

Detta är den äkta “Dorset Naga” från Sea Spring Farm i England. Jag har sett många varianter på denna chili som inte alls ser ut som ursprunget. Det är egentligen bara Sea Spring seed i England som säljer de äkta fröerna och plantor…

Är du sugen på en pluggplanta av dessa sorter så går det att beställa, de skickar även plantor till Sverige. http://www.seaspringfarm.biz/  Klicka på Sea spring Plants

På bilderna är det “Fire” till höger och “Dorset Naga” till vänster.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Årets Chili “Fire” och “Dorset Naga” växer och frodas i källaren!

 1. vasastan says:

  Hej, en fråga till dig, vad har du för temp i din källare, fundera på och flytta ned plantorna till källaren pga en del sorgmyggor som frugan gnäller på. tror min källare ligger stadigt runt 20C.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej!
   Jag har ca. 18 – 22 grader så om du har 20 grader så är det en perfekt temp för att driva upp chiliplantor så du kan lugnt flytta ner dem till källaren. Bara de får ljus, vatten och näring så kommer de att växa bra i källaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.