Handskar är ett bra allternativ vid hantering av chiliföer

Då vi köper fröer tillsammans i Chiliklubben på Facebook så måste jag paketera och skicka ut fröerna till alla medlemmar. Många va de sorter vi köper är bland de hetaste chilisorterna i värden och även om man bara hanterar dess fröer så finns det massor med hetta i dessa.

Jag rekommendera att man använder en plast eller en tunnare gummihandske när man håller på med sina fröer eller frukter så slipper man de heta capsinet på fingarana. Det är mycket lätt att glömma bort sig och t.ex ta sig i ögat eller på något annat olämpligt ställe, och det känns inte behagligt det kan jag lova, svider som eld…

Ett knep för att lättare få bort det heta capsinet från händerna är att gnida in händerna med barnolja och låda det sitta kvar 1 minut och sedan tvätta händerna med tvål eller diskmedel. Oljan löser capsinet och tvålen löser sedan oljan så den går att skölja bort.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.