En vecka kvar på varamare breddgrader sedan är man chiliodlare igen!

chili_fire_2012_08_02Det är klar att man saknar sina chiliplantor och undrar hur de mår. Jag har en mor som ser till ca 30 st av mina plantor så att de har det bra det vet jag. Sedan har jag ett 30 tal kvar i min källare då de var för stora att flytta, jag har en bra chilivakt även till dem så allt ska nog vara bra när jag kommer hem.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to En vecka kvar på varamare breddgrader sedan är man chiliodlare igen!

 1. Jenny says:

  Hej Stig, då kommer du nog hem med våren åt oss. jag har den sista tiden förkovrat mig i rökgeneratorernas magi och kommit fram till att även min luftpump var liite för svag. Jag gjorde den modell som har rören i botten, se bygget på min webb http://sm5mek.se fliken odlingslotten – byggen. Som du nämnde tidigare tänkte du göra någon variant 2 av din rök, Ska bli intressant att få höra vad det blir för ändringar. När jag provkörde min i skarpt läge, för att se hur långt en tomatburk med spån räcker, det är ju lite grejer i botten som tar utrymme, så kom jag fram till 3,5 timmar med nuvarande flöde. Rökte lite ost och salt. Så med två burkar på varandra borde det bli en bränntid på någonstans mellan 7 – 8 timmar. Det beror ju lite på hur hög luftström / förbränning man använder. Bättre glöd snabbare förbränning. Jag har hittat en justerbar 300 l/hr pump på nätet, akvariumbutiken Aquael APR300 för 154 Kr.
  Ha det så bra där nere och ta det lugnt. Tänk på överlasten.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Jenny!
   Jag ska dra igång min nya rökgenerator nu i vår så får jag se hur den funkar, lägger upp här med bilder ritning m.m.

 2. Hej,
  Vi på Klostra Handelsträdgård vill gärna komma i kontakt med dig.
  Har du möjlighet att maila kontaktuppgift, anna@klostra.se.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Anna! På kontaktsidan så kan du kontakta mig var jag än är då jag även får meddelande till min mobil. Är just nu på semester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.