Emmaljunga exklusiv Blom & Plantjord var en besvikelse så jag blandar den med rosjord!

Jag använder wejbulls proffs rosjord för det mesta men nu när jag får testa Emmaljunga exklusiv Blom & Plantjord så blandar jag den med rosjorden för att Emmaljunga jorden tycker jag innehåller för mycket torv.

Jag visar här hur jag gör med en liten film, inget märkvärdigt men för nybörjare kan det vara intressant. Det är en av mina “Trinidad moruga scorpion” som får flytta från en 4 liters roskruka till en 10 liters odlarkruka.

Obs:
Gilla mitt inlägg och skriv en kommentar till detta inlägg så har du chansen att få en Stickans “ChiliLigt” Belysning helt gratis. Jag lottar ut en genom att dra en av vinnarna bland alla som gillat inlägget på Facebook samt givit mig en kommen tar här den 5 maj 2013.

Obs: Min gilla ge mig en kommentar är avslutad för denna gång, den som fick lampan var Ann Enström.

Klicka på (Like) Gilla knappen!

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

37 Responses to Emmaljunga exklusiv Blom & Plantjord var en besvikelse så jag blandar den med rosjord!

 1. Ann Enström says:

  Super bra instruktionsfilm lätt att förstå för en nybörjare. Dina plantor är omänskligt fina som små träd.
  Kul att du är så intresserad att dela med dig till oss andra.
  Med vänlig hälsning Ann

 2. Irene says:

  Tydligt och informativt om både jordens beskaffenhet och själva hanteringen vid omskolningen! Lampan ser ju ut att kunna räcka till ett belysa ganska stort område. Tack för titten :-)!

 3. David W says:

  Jag brukar lägga sämre jord längre ner i krukan när jag plantar om, blir alltid över från andra års odlingar. Sen har jag alltid någon säck med billigare blomsterjord som oxå får tjäna till utfyllnad.

 4. Niklas says:

  Intressant film. Har du förresten testat airpots någon gång?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Nicklas!
   Nej jag har inte testat airpots, jag vet att det sägs att det ska hjälpa rotsystemet att bli bättre. Vi får se om det finns någon försäljare av airpots som är villig att ge mig en airpots så ska jag testa och se om den håller vad den lovar. Ett kul experiment som jag gärna ställer upp på då jag faktiskt lyckas rätt bra utan dessa airpots 🙂

 5. Rickard Pettersson says:

  Alltid lär man sig något när man sticker in näsan här haha 🙂 den lampan hade vart vacker i mitt F.D. Barskåp

 6. Bra film, kul att se din lilla chilikällare 😛

 7. Rickard Pettersson says:

  Man blir lätt lite avis haha

 8. Johan Johansson says:

  Bra film och en bra sida. Stig du gör ett kanonjobb

 9. Mia says:

  Alltid lika intressanta inlägg 🙂 Man kan aldig lära för mycket och dina lampor och ljusexperiment är enormt intressanta.
  Hälsningar från Åland

 10. Christofer Möllberg says:

  Dina plantor ser alltid så gröna och fina ut!

 11. micke says:

  Riktigt bra film du gjort. Hoppas verkligen på att vinna din tävling då jag vill börja odla under lampa:-D

 12. Kerstin Rosengren says:

  Fina växter! Har du alltid handskar när du planterar om?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Kerstin!
   Jo jag har handskar för det mesta när jag planterar om, blir så förbaskat skitig om händerna inte för att det gör så mycket men jag jobbar med gymnasieelever hela dagarna och de gillar inte skitiga händer 🙂

 13. Ken Klasson says:

  Mycket bra video 🙂

 14. Erik Fehrm says:

  Här visas det tydligt att allt inte måste vara en exakt vetenskap…några skopor sånt å några skopor sånt…några skvättar vatten å så på med massa ljus….tada…toksnygga plantor å frukt!

  • Stig Häggkvist says:

   Ja Erik!
   Det är inte så noga bara man vet vad man håller på med. Man lär sig med tiden hur plantorna vill ha det. Får de bara Rätt ljus, rätt temp och vatten samt näring och en massa kärlek och omsorg så växer de och det är ett tecken på att de gillar det du gör 🙂

 15. Michael Klein says:

  Bra video med intressanta tips, fantastiskt fina plantor

 16. Billy Axelsson says:

  Alltid lärorikt att komma hit en stund!

 17. Christer Berglund says:

  Mycket bra film. Superfina plantor.

 18. Dan Bruhn says:

  Utsökta plantor och bra instruktioner!
  Hög kvalité som alltid 🙂

 19. Lennart Estberg says:

  Är mäkta imponerad av dina instruktionsvideofilmer! Du ställer dem på brätten. Vattnar du dem underifrån eller bara ovanifrån?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Lennart!
   Jag vattnar de stora ovanifrån, har dessa plant brickor för att inte vattnet ska rinna ut på golvet.

 20. Pierre says:

  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

 21. Liselotte says:

  Det vore underbart att ha så mycket utrymme, men med en av dina lampor skulle det i alla fall kunna bli lite lättare att utnyttja de få utrymmen jag har i min lilla lägenhet.
  Tack för att du delar med dig.

 22. Niklas Gunnar Solstickan Malmberg says:

  Riktigt bra klipp ju. Väldigt informerande för amatörer so mig själv, men utan för mycket krusiduller.
  Lite text, men den säger allt som behövs, inget man kollrar bort sig på alltså.

  Börjar bli dags för omplantering här hemma med snart, måste införskaffa lite nya 4L plastkrukor bara. 🙂

  Keep it up, och vart tusan får man tag i sånna där fantastiska Chiliklubben tröjor? 😀

  /Den andra Stickan! den med Sol i! 😀
  /Solstickan

 23. Andreas says:

  Tänkte prova weibulls proffs rosjord i år men hittar den inte. Ingen sida på nätet och inte hos våra lokala trädgårdar.
  Vad är skillnaden på proffs och den vanliga rosjorden får inga svar hos dom som säljer jord.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Andreas!
   Jag har varit i kontakt med Weibulls kundtjänst och det är förmodligen så att det är samma jord i den som bara heter Rosjord då de gjort om layouten på säckarna och även storleken till 40 liter istället för 50 liter. Jag ska kontakta deras produktchef senare, då kommer jag få ett exakt svar på om det är samma jord. Återkommer här med svar.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Andreas!
   Jag har nu fått svar på frågan om proffs rosjorden och varför man inte kan hitta “Weibulls proffs rosjord” i butikerna

   Den Weibulls proffs rosjord jag använder har bytt utseende så så den heter bara Weibulls Rosjord 40 liter/ 18 liter, det är exakt samma recept som i de gamla säckarna på 50 liter

   Vill man odla ekologiskt så har de även en kravmärkt rosjord, Weibulls
   Simontorp Rosjord den innehåller lite mera kisellera och kravmärkt kogödsel.

 24. Andreas says:

  Tackar för all hjälp blir till att handla.

 25. Jens says:

  Har du testat odla i kokosfiber?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Jens!
   Nej det har jag inte, tycker det går så bra i de små kuberna. Jag odlar ju i jord sedan då de ska ut i mina chilihus.

 26. Anders Juhlin says:

  Fin och intressant hemsida du har.

 27. Mia Karlsson says:

  Verkligen skillnad från jord, kör med weibulls rosjord eftersom du tipsat om den tidigare och det verkar ju inte finnas någon anledning att byta!!! Tack för alla dina tips och all annan hjälp för den delen 🙂

 28. micke says:

  En mycket bra film för nybörjre.
  Men jag tycker att du borde,ha någon som läser upp texten.de gäller även de andra filmerna som du har gjort. För det kan bli ganska jobbiggt att hinna med att läsa och sammtidigt hinna med att förstå vad man läste.
  Eftersom jag har Dysselecksi

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Micke!
   Jo jag vet att det är bättre om jag även skulle ha speaker röst till filmerna men då jag gör dessa små filmer snabbt så har jag inte tid att lägga på speaker röst. Ett tips är att trycka på paus knappen så kan man läsa igenom texterna.

 29. micke says:

  Tack!!!
  Det har jag inte tänkt på att man kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.