Nu har jag spaljerat upp en Chili, Cor de Laranja

Jag har aldrig spaljerat upp någon chili förut men jag har sett andra som gjort det och de var mycket vackra att se på med alla hängande chilifrukter så jag gör ett eget försök i år. Jag valde sorten Cor de Laranja för den har ett mera upprätt växtsätt än många andra heta Habaneros.

Jag har planterat denna i en 10 liters kruka för att det skulle gå att använda denna spaljé i metall som jag köpt på Lidl för 49:-. Jag använder mig av grön gummiklädd ståltråd för uppbindning av växter för att fästa grenarna. Då krukan är lite väl stor för plantan som stått i en 1,5 liters kruka så har jag blandat i både perlite och lite lecakulor för att få en väl dränerad syresatt jord så inte rötterna ska ta skada, jag får vattna med måtta till den etablerat sig i denna odlarkruka.

Det ska bli kul att se hur denna blir till hösten. Jag får hela tiden knipsa av grenar så den förgrenar sig som jag vill, inte så lätt men hitintills så har jag lyckats få den som jag vill.

Denna planta sådde jag redan den 11 december 2012, jag har ju beskurit den några ggr och nu tyckte jag det var dax för den att få en större kruka och en spaljé, den har stöttats upp men vanliga blompinnar tills nu.

Har du spaljerat upp någon chili?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.