Flyttar över en av mina Trinidad Scorpion Morouga till en stor kruka.

Att storleken har betydelse har jag berättat om förut, ja alltså krukans storlek om man vill att chiliplantorna ska kunna växa sig stora. Normalt så får mina chiliplantor inte sina stora krukor förrän det är dax att ställas ut i chilihusen på sommaren.

Jag har 6 st Trinidad Scorpion Morouga plantor som är lika gamla, 4 st har fortfarande 4 liters krukor 2 st har jag för någon månad sedan skolat om till 10 liters krukor och man kan se en stor skillnad på tillväxten på dessa plantor (se bild. 10 liters – 4 liters). En av dessa fick i dag en ännu större kruka en 20 liters odlakruka, varför jo jag vill kunna se skillnaden på tillväxten, jag har då 3 olika kruk storlekar som jag kan jämföra.

Skulle jag sätta alla mina plantor i så stora krukor skulle nog inte min källare räcka till. Vill man inte att chiliplantorna ska bli så stora så kan man hålla tillbaka tillväxten genom att ha dem i mindre krukor, praktiskt om man vill ha dem i ljusa fönster i sommar eller på en mindre balkong.

Nu när jag planterar i 20 liters kruka eller större så blandar jag i leckakulor i jorden för att få den lite luftigare. Jag använder mig fortfarande av wejbulls proffs rosjord för att jag tycker att jag får ett så bra resultat i just denna jord.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

6 Responses to Flyttar över en av mina Trinidad Scorpion Morouga till en stor kruka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.