Jag är kanske för pretentiös när jag odlar mina heta chili från Trinidad Tobago?

tempJag försöker att i den mån det går att efterlikna mina plantors naturliga växtmiljö när det gäller temperatur m.m. Om vi tar temperaturen i Trinidad Tobago så understiger den sälla +20
grader nattetid någon gång om året, varmt och härligt klimat tycker nog vi nordbor och det tycker nog chilisorterna där ifrån med.

 

Vad händer med dessa plantor om vi ger dem en natt temperatur på under 16 grader? Enligt de uppgifter jag fått så påverkar det plantorna negativt, ja de dör inte av det men de växer inte lika bra, blommorna utveckals sämre och det medför att tillgången på frukter kommer att bli mycket sämre.

De slutsatser jag dragit av denna info är att dessa tropiska chilisorter mår bättre av att få var
kvar inomhus under mycket belysning till vi får varmare nätter, ja tempen ska inte understiga 16 grader

Jag ställde frågan till Judy på PepperLover, USA som har odlat dessa heta sorter i många år

Thank you for the reply and feedback.
Peppers love heat they hate cold weather the best temperature is when it is over 60-62F in night time they will grow faster and produce bigger crop now they will still give you some pods at lower temperature but they grow slow and produce less pods if the temperature is lower than 60F

Judy
PepperLover.com
Culturally Peppered

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

7 Responses to Jag är kanske för pretentiös när jag odlar mina heta chili från Trinidad Tobago?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.