Projekt tunnelväxthus, grunden del 1.

I dag var det dax att sätta igång och bygga själva grunden som mitt tunnelväxthus ska stå på. Jag bygger allt av  tryckimpregnerat virke.

Själva ramen bygger jag av 2 tum 4 virke som jag spikar ihop. Lägger sedan tvärreglar på cc 60 för att jag ska få ett stabilt golv. Golvplankorna har dimensionen 28×120 m.m så det kommer att bli ett rejält golv, det värsta jag vet är när man snålar in på tvärreglarna och golvplankorna. Lika bra att ta till ordentligt när man ändå håller på, detta golv ska förhoppningsvis hålla i många år.

Golvytan på detta golv är blir större än tunnelväxthusets yta då det även ska bli en ny fika del på denna kolonilott, den gamla hade tjänat ut.

Nu är ramen snart färdig ska bara väga av allt och sätta dit alla tvärreglar sedan ska markisoleringen läggas dit där själva tunnelväxthuset ska stå sedan är det bara att skruva fast alla golvplankor.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.