I dag väckte jag upp mina övervintrande chiliplantor!

fire_2012Jag kom igång lite sent med att väcka upp mina överintrande chiliplantor i år men då det är ca 1 månad kvar innan de får komma ut i chilihusen så gör det nog inte så mycket, de kommer nog att hinna växa till sig och ge mig mycket heta frukter i år.

 

 

Mina övervintrande chiliplantor plantor har fått stå svalt hela vintern under belysning. Jag har vattnat dem sparsamt och de står fortfarande kvar i den gamla jorden så nu är det dax att ge dem ny större kruka och en ny frisk väl gödslad jord.

Här visar jag i en liten film hur jag gör, principen är egentligen samma som när man skolar om plantor till större kruka men med undantag att jag inte grundar med hönsgödselpellets då jag inte vill chocka dem nu när de ska vakna till liv. De kommer ju under sommaren att få en omskolning till ännu större kruka och då grundar jag med hönsgödselpellets. Rosjorden som jag planterar dem i innehåller tillräckligt men näring nu när de ska startas upp inför säsongen.

På filmen är det en “Fire” planta som får ny kruka och väcks till liv…

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.