Habanero Vietnam på balkongen!

I dag fick en av mina “Habanero Vietnam” komma ut på balkongen i lite halvskugga, jag ska ha några plantor även på min balkong. Men den får vara inne på nätterna. Jag planterade den i en kruka för utomhusbruk, ja en lite kraftigare kruka med fat. Lite leca i botten och sedan rosjord och lite hönsgödsel pellets i långt ner i krukan sedan var det bara att sätta ner plantan och vattna.

Tänk på att skydda dina plantor för direkt sol den första tiden som de får visstas ute, de måste vänja sig vid det starka ljuset från solen. Solskador visar sig som vita fläckar på bladen. Har man ingen skuggig plats så kan man täcka över plantan med en bit fiberduk när solen är som starkast.

Var rädd om dina chiliplantor, tänk på att de flesta kommer i från trakter med tropiskt klimat och inte tål kyla så bra. Vill du vara säker på att de ska må bra ska du ta in dem över natten tills natttempeaturen stabiliserat sig. Det kan fortfarande bli väldigt kallt på natten i vårt avlånga land.

Får dina plantor vara ute dagtid?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Habanero Vietnam på balkongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.