Årets första Dorset Naga frukter börjar komma!

Till denna säsong så har jag drivit upp några Dorset Naga plantor från mina egna fröer som kommer ifrån den moderplanta som jag köpte av Sea Spring Farm i England.

Det finns många som säljer Dorset Naga fröer men den äkta sorten är den planta eller fröer som kommer ifrån Sea Spring Farm. Plantorna brukar vara ganska produktiva. På den plantan som jag inte plockat bort blommorna på så kan jag räkna till ca 15 frukter just nu. frukterna är gröna som omogna och övergår till röda som mogna.

Plantan är inte så stor än utan den kommer att växa sig dubbelt så stor under sommaren. Jag har 3 st plantor som är betydligt större än denna som har frukt och som jag kommer att tävla med i höst, tävlingen går ut på att få så många frukter som möjligt på en årets planta.

Du kan läsa mera om tävlingen här. CHILLI CHALLENGE

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.