Varför tappar chiliplantorna sina blommor?

Det är ett ganska vanligt fenomen att chiliplantorna tappar sina blommor det kallas för att de aborterar när de fäller sin blommorna på det sättet. Det kan betyda att plantan inte mår bra och vanligast orsaken är för stora temperatursvängningar för varmt eller kallt eller att plantan lider av näringsbrist och blir stressad, för liten kruka, för lite vatten, för mycket vatten.

Var noga med att hålla en jämn vattning och ge en liten giva näring regelbundet i stället för en stor giva näring t.ex 1 ggr i veckan. Se till att det inte blir för stora temperatursvängningar på nätterna.
Att chiliplantorna tappar lite av sina blommor är ett naturligt fenomen om de t.ex inte blir pollinerade. Det  kommer  nya blommor då chiliplantorna blommar relativt länge.

För att gynna plantans blommning och senare dess fruktsättning så ger jag mina plantor Benmjöl som är är ett långsamt gödsel med mycket fosfor och inte lika mycket kväve.

Benmjöl är rik på fosfor (P) som främjar blombildning, fruktsättning och rotbildning samt kväve (N) som främjar tillväxt och frodigt gröna blad.

Benmjöl innnehåller 7 % kväve och 9 % fosfor och mikroämnen. Det är alltså ett NP 7-9 samt mikronäringsämnen gödselmedel.

När jag ger denna näring så drar jag ner på annan näring som innehåller mycket kväve (N)
Jag strör den på jorden och rör om och vattnar sedan ner det hela man kan även blanda i jorden vid omskolning till större kruka.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

6 Responses to Varför tappar chiliplantorna sina blommor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.