Nu kommer det frukt på Carolina Reaper AKA HP22B!

Jag har alla mina chiliplantor fortfarande inomhus då jag väntar på att växthuset ska bli klart för att användas. En av de sorter som jag odlar i år är den mycket omtalade Carolina Reaper AKA HP22B som  Pepper Joe är säker på att kommer att överta tronen när det gäller världens hetaste chilipeppar.

Jag har 3 st plantor av denna sort och jag grodde fröerna i februari så det är inga jätte plator ännu men alla är fina och välmående. Då jag lämnat några blommor för att få någon tidig frukt så har nu en av platorna fått en liten frukt. Ska bli intressant att följa dess plantors utveckling under sommaren.

Har du någon Carolina Reaper AKA HP22B planta?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

11 Responses to Nu kommer det frukt på Carolina Reaper AKA HP22B!

 1. Jonas says:

  Hej,

  Hur tror du denna står sig mot fatali jigsaw?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Jonas!
   Hur Carolina Reaper AKA står sig i styra i förhållande till Fatali Jigsaw vet jag inte då jag inte sett någon uppgift på styrkan på Fatali Jigsaw. Jag kommer skicka frukterna till Gustaf så han får testa dem genom att äta dem och sedan tala om vad han tycker om smak och styrka så vi får se vem som är den starkaste enligt honom.

 2. Anna says:

  Vilken bra blogg du har, har fastnat på chilibloggen och läser flera inlägg. Får tacka för ditt inlägg om växter som tappar blommorna. Ett problem jag har på en av mina plantor. Kul med mycket kunskap samlat i ett.

  Själv är jag nybörjare men tycker att det är både gott och riktigt roligt att odla chili. Testade på det första gången förra året och går in lite mer för det i år och dokumenterar det för mig själv så blir det kanske bättre till nästa år.

  Spännande med denna starka sort! Måste fråga om du använder alla sorter du odlar? Vad använder du i så fall dessa superstarka chilisorter till?

  Varma hälsningar
  Anna

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Anna!
   Kul att du gillar min lilla sida! Jo då jag använder alla mina chilisorter även de riktigt heta sorterna. Det mesta torkar jag och mal sedan till pulver som jag sedan använder med måtta till olika kryddblandningar som sedan används i matlagningen, BBQ och desserter så som pannacotta, mörk choklad glass olika drinkar m.m ja det är bara fantasin som sätter gränserna . Mycket av chilisarna ges även bort till bekanta och vänner som gillar het chili.

   • Anna says:

    Jag torkar mina också, smart att mala dem. Det ska jag testa göra med ett par så behöver jag inte alltid hacka en chili när jag vill använda den i maten 🙂

 3. Jonas Andersson says:

  Hej!
  Jag läste precis din blogg och har själv satt några egna carolina reapers. Men hur ofta ska man vattna de, och hur mycket ska man vattna varje gång?

  Tack på Förhand
  Jonas Andersson

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! man ska se till att de har jämn bevattning. Jag vattnar alltid igenom hela krukan när jag vattnar. Det är ju hål i botten på mina krukor så överskottsvattnet rinner ur.

 4. Henrik says:

  Hej Stig. Jag har en Carolina Reaper sedan två år men den har aldrig gett vare sig blommor eller frukt. Alla mina andra chilis gör det. Vet du vad problemet kan vara? Plantan är enormt fin och frodig.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Märkligt att det inte gett några blommor? Får den blomknoppar? Är du 100 på att det är en Reaper. Blir det inga blommor i år heller så klipp ner byt jord och håll den jämt fuktig. Ps. Om man ger för mycket N (Kväve) så blir det rikligt frodiga plantor men på bekostnad av blom och frukt.

 5. Henrik says:

  Japp, jag är säker. Tog fröerna från en Carolina Reaper som vi åt. Det finns inte en tillstymmelse till blomma eller frukt. Vad gäller kväve kan det stämma. Vi vattnar med akvarievatten från vårt 1000-liters kar och alla andra chilisar skriker halleluja. Även Naga Jolokian älskar akvarievattnet. Jag ska klippa ner (Har gjort det alla år eftersom jag trodde det var problemet) och vattna utan näring på just den.

  Om du inte har akvarium, kan jag annars rekommendera det för näringens skull.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej. Akvarievatten kan i många fall innehålla hög halt av N kväve i för hållande till PK och chili vill ha tvärt om högre halt av PK i förhållande till N

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.