2 led mot lysrör efter 36 dagar!

ljustest4Nu har det gått 36 dagar sedan belysningstestet startade och det är jämt mellan Lysrören och Eco solutions Led när det gäller tillväxt, GEMMA ligger efter. Om man jämför plantornas rotutveckling så är resultatet desamma.

I dag var jag tvungen att skola om alla plantor till en 1,3 liters kruka med näringsrik jord. De kommer nu att få stå kvar under respektive belysning. Plantorna fick nya plantetiketter som kommer att vara med under hela dess utvecklingstid. Jag kommer följa dessa plantor även när de ställs ut i växthus så får vi se om det blir någon skillnad på fruktutveckling m.m.

Nästa uppdatering kommer om 10 dagar.

En liten film.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2 led mot lysrör efter 36 dagar!

 1. A Nilsson says:

  Anledningen till att det skiljer så mycket i tillväxten (mellan de olika växterna under Gemma LED växtbelysningen) är för att skenan har stått på tok för nära.

  Det blir mer och mer uppenbart ju längre tiden går i detta test, att ett par fått stå mer under blått/rött ljus och (speciellt) den tredje mer under grönt (vilket inte har någon påverkan på själva klorofyllet). Höj lampan till ca 1 meter ovanför växterna nästa test du påbörjar så kommer färgerna blandas som det är tänkt, och det kommer växa som det borde.

  Mvh
  Gemma LED

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Jag ska starta ett nytt test så fort dessa plantor är redo för att komma ut och då ska jag starta alla belysningar men en höjd på 100 cm enligt dina anvisningar. I detta test så hade jag ju belysningarna på 30 cm från växterna till att börja med sedan höjde jag alla enligt dina anvisningar till 60 cm och det är 17 dagar sedan och jag tycker inte att det har blivit bättre för det. Jag ska naturligtvis gör som du säger så får vi se om det blir någon skillnad på tillväxten då belysningen sitter 100 cm över växterna vid nästa test.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.