Dags för andra omskolningen till större krukor och ny frisk jord!

Idag så fick ett gäng av mina heta chilisorter ny frisk jord och en 1,3 liters perennkruka.
När man ska skola om till större kruka är beroende på hur plantorna utvecklats. Plantans rötter bör ha etabelerat sig väl så att plantan är hanterbar. Ett knep är att försiktigt klämma runt den lilla krukan och sedan lyfta ur plantan och se hur rötterna utvecklats.

Jag blandar min egen chili jord i min 80 liters balja. Jorden består av mörk torv, förmultnad bark, sand och så fuskade jag lite (komposten är frusen) så jag blandade i Weibulls rosjord för att även få en jord med lite lera i. Några liter perlite och naturligtvis gödning Bat guano samt lite Epsom Salt. Jag sätter ner plantorna så djupt att hjärtbladen nästan nuddar jorden.

Har det någon betydelse vad man använder för jord? ja visst har det det. Man tjänar mycket i längden på att använda en bra odla jord, tro mig jag vet…

Det finns ingen anledning att ösa på med för mycket näring då chili inte kan ta emot stora mängder av vissa näringsämnen. Öser man på med för mycket kväve så gynnar det bladtillväxten men kan i slutet hämma fruktsättningen enligt mina försök. jag har därför valt Bat Guano för grundgödsling i stället för hönsgödsel pellets som innehåller mycket mera kväve.

Nu kommer dessa plantor att få växa till sig några veckor under mina lysrör och en temp på ca 18 grader innan det är dags för dem att få ny jord och ny större kruka.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

8 Responses to Dags för andra omskolningen till större krukor och ny frisk jord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.