Växt Led växtbelysnings test. Blå och vit led är bäst!

Om man nu vill driva upp sina plantor under den nya led tekniken så finns det många olika belysningar på marknaden. I mina försök så är det blå och vit led som gäller om man vill driva upp chiliplantor.

En växtbelysning med mycket rött ljus fungerar inte bra när man vill driva upp chiliplantor utan det ska vara blå led (440nm) och vit led (6500K) som stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning samt bidrar till god tillväxt. Det verkar som om de små plantorna tillgodogör sig dessa färger när de är unga mer än det röda ljuset.

När jag testat och driva upp plantor under mycket rött led ljus (660nm) så får jag inte samma gröna fina plantor utan de blir blekare och sträcker på sig, de blir inte så kompakta som jag vill ha dem. Det är ju igentligen inte så konstigt då det röda ljuset stimulerar rotinitiering, blomming och sträckningstillväxt.

Så min rekommendation om man vill driva upp chiliplantor under led belysning är att använda sig av just de blå och vita ljuset det fungerar bäst.

Jag vill påpeka att man sparar ingen energi genom att använda led som växtbelysning och det fungerar inte bättre än om man använder lågenergilampor eller lysrör med rätt färg.

Led belysning för växter är ingen mirakelbelysning där man kan stoppa in 10W och få ut 60W som man lätt kan tro när man ser information om dessa belysningar på vissa leverantörers hemsidor.

Vill man ha en ledbelysning som verkligen fungerar så kan jag rekommendera Venos EcoSolutions belysningar för dessa vet jag fungerar. Du hittar dem här:
Bra växtbelysning

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Växt Led växtbelysnings test. Blå och vit led är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.