Nu sätter chiliplantorna blomknoppar som jag knipsar bort!

Mina chiliplantor sätter nu fullt med blomknoppar och de första som kommer så här tidigt
plockar jag bort för att plantan ska lägga sin energi på att växa sig större. Jag tycker även
att detta gynna blomsättningen i ett senare skede.

Många hävdar att man ska ha massor med rött ljus helst röd Led belysning för att det ska bildas knoppar och blommor. Jag har dessa under kallvita och dagsljusvita lysrör och bevisligen så fungerar det mycket bra för att trigga plantrona att sätta blommor. Det behövs alltså ingen spciallampor för att få chiliplantor att blomma det går billiga lysrör.

Ps. I maj när plantorna får komma ut i varmt växthus får de blomma fritt…

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu sätter chiliplantorna blomknoppar som jag knipsar bort!

 1. Hej says:

  Hej och tack för en fin blogg. 🙂
  Jag använder 6400k spectrum till vegg fasen och sedan 2700k till blom.
  Nu veggar jag även under 2700k vilket fungerar utmärkt. Men inte optimalt.
  Men det är väldigt mycket som ska spela in om det ska vara avgörande och helt optimalt.
  Till det här med LED, djävulens påfynd, uruselt om jag får säga mitt. Fungerar bättre till vegg( om man måste ha s…en)
  Jag ska kika mer på din ljusuppsättning. Ditt resultat talar för sig själv:)

  Tack

 2. Astrid says:

  Jag älskar att odla chilipeppar. I min trädgård en gång när jag bodde utomlands så hade jag olika varianter av chili, men även hjärnbarken jag odlat olika sorter, och det är så roligt att se vad som kommer upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.