Nu sätter chiliplantorna blomknoppar som jag knipsar bort!

Mina chiliplantor sätter nu fullt med blomknoppar och de första som kommer så här tidigt
plockar jag bort för att plantan ska lägga sin energi på att växa sig större. Jag tycker även
att detta gynna blomsättningen i ett senare skede.

Många hävdar att man ska ha massor med rött ljus helst röd Led belysning för att det ska bildas knoppar och blommor. Jag har dessa under kallvita och dagsljusvita lysrör och bevisligen så fungerar det mycket bra för att trigga plantrona att sätta blommor. Det behövs alltså ingen spciallampor för att få chiliplantor att blomma det går billiga lysrör.

Ps. I maj när plantorna får komma ut i varmt växthus får de blomma fritt…

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu sätter chiliplantorna blomknoppar som jag knipsar bort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.