Nu ska jag ha några veckors semester från chiliodlandet!

Då det nu är dags för den årliga Gran Canaria resan så måste jag lämna mina plantor. Som tur är har jag pålitliga chilivakter som ser till mina plantor under de veckor jag är bortrest. De små plantorna tar min mor hand om. de större får stå kvar i källaren och är nu planterade i större krukor. Fördelen med stor kruka är att de inte behöver vattnas så ofta.

Känns lite vemodigt att lämna plantorna men inte kan man säga nej till några veckor med sol och värme.

I Början på maj så ska alla plantor få komma ut i varmt växthus så det ska bli kul att även i år få följa några nya chili bekanskaper, Ufra Biber, Aleppo, Purple Ufo, Jays ghost scorpion, Brazilian Ghost, Chiclayo, Moruga caramel m.m

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

5 Responses to Nu ska jag ha några veckors semester från chiliodlandet!

 1. Sonny says:

  Ska iväg till Thailand och fira min 40 årsdag och alla blomvakter jag kan komma på är med på resan. Ska även börja min första försök till odling av chili nu i vinter och skulle behöva ha lite råd hur jag ska lösa dom 3 veckorna jag är borta (25jan-15feb)

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Sonny! 3 veckor är en lång tid och det ända som jag vet fungerar är att be någon vattna. Sätter du dina små plantor i relativt stora krukor så behöver man inte vattna så ofta. Skaffa en pålitlig vatten vakt som kollar till plantorna var 3:e dag.

   • Sonny says:

    Ja du ser, får man försöka instruera barnen då dom flesta man känner åker med ? För att underlätta så mycket som möjligt för dom, hur tidigt jag jag börja så??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.